Извештај од ЛАГ Беласица Огражден за завршените работилници за ажурирање на стратегијата за локален развој 2021 – 2025

2021-09-22T01:26:34+00:00

Со поддршка од проектот „Подобрување на перцепцијата за ЕУ кај руралните граѓани”, поддржан од УСАИД - Американска агенција за меѓународен развој и имплементиран од Мрежата за рурален развој (МРР), ЛАГ Беласица Огражден пристапи кон ажурирање

Извештај од ЛАГ Беласица Огражден за завршените работилници за ажурирање на стратегијата за локален развој 2021 – 20252021-09-22T01:26:34+00:00

Промоција на социјалната мрежа Рурал Маркет

2021-09-22T01:26:11+00:00

Во рамките на проектната иницијатива Е – Рурален Маркет која беше финансирана од Мрежата за рурален развој на РМ, а во рамките на проектот АЛТЕР беше креирана социјалната мрежа Rural Market ( ruralmarket.net). Со креирањето

Промоција на социјалната мрежа Рурал Маркет2021-09-22T01:26:11+00:00

Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден

2021-09-22T01:25:48+00:00

Во рамките на проектот „Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден“ ќе се создаде мрежа за соработка меѓу младите луѓе од регионот на ЛАГ Беласица Огражден

Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден2021-09-22T01:25:48+00:00

LEADER Training of Trainers

2019-12-11T07:46:28+00:00

Approximately 30 representatives of LAGs and LAG initiatives, from 6 Southeast European countries (North Macedonia, Serbia, Albania, Kosovo, Montenegro and Bosnia and Herzegovina) gathered in Skopje for 4 days training of TRAINERS (TOT) on

LEADER Training of Trainers2019-12-11T07:46:28+00:00

Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини

2019-12-11T07:48:10+00:00

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска ги доделија договорите на седум од вкупно девет Локални акциони групи(ЛАГ-ви),

Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини2019-12-11T07:48:10+00:00

Формирана мрежа на ЛАГови – „ЛАГ-НЕТ“

2019-12-11T07:49:09+00:00

На 22 Јуни, 2018 година во Радовиш, претседателите на Локалните акциски групи „Бојмија“ од с. Стојаково, „Беласица- Огражден“ од с. Босилово, „Брегалница“ с. Зрновци, „Малеш – Пијанец“ од с. Негрево и ЛАГ – от

Формирана мрежа на ЛАГови – „ЛАГ-НЕТ“2019-12-11T07:49:09+00:00

Претставници на пет ЛАГОВИ од Македонија во студиска посета на Република Хрватска

2019-12-11T07:45:54+00:00

Во периодот од 5 до 9 септември како дел од активностите на проектот „ЛАГ-НЕТ во Источен и Југоисточен плански регион“, здружението ЦЕЛОР од Радовиш организираше студиската посета на ЛАГ КАРАШИЦА и ЛАГ ПРИЗАГ во

Претставници на пет ЛАГОВИ од Македонија во студиска посета на Република Хрватска2019-12-11T07:45:54+00:00
Go to Top