ЛАГ „Бојмија“ ќе имплементира проекти од Мерките 412 и 413

2020-07-13T11:03:55+00:00

На повикот објавен од страна на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ЛАГ „Бојмија“ конкурираше за финансиски средства по Мерка 412 и Мерка 413. ЛАГ „Бојмија“ на овој повик конкурира за финансиски

ЛАГ „Бојмија“ ќе имплементира проекти од Мерките 412 и 4132020-07-13T11:03:55+00:00

Извештај од ЛАГ Беласица Огражден за завршените работилници за ажурирање на стратегијата за локален развој 2021 – 2025

2021-09-22T01:26:34+00:00

Со поддршка од проектот „Подобрување на перцепцијата за ЕУ кај руралните граѓани”, поддржан од УСАИД - Американска агенција за меѓународен развој и имплементиран од Мрежата за рурален развој (МРР), ЛАГ Беласица Огражден пристапи кон ажурирање

Извештај од ЛАГ Беласица Огражден за завршените работилници за ажурирање на стратегијата за локален развој 2021 – 20252021-09-22T01:26:34+00:00

Промоција на социјалната мрежа Рурал Маркет

2021-09-22T01:26:11+00:00

Во рамките на проектната иницијатива Е – Рурален Маркет која беше финансирана од Мрежата за рурален развој на РМ, а во рамките на проектот АЛТЕР беше креирана социјалната мрежа Rural Market ( ruralmarket.net). Со креирањето

Промоција на социјалната мрежа Рурал Маркет2021-09-22T01:26:11+00:00

Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден

2021-09-22T01:25:48+00:00

Во рамките на проектот „Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден“ ќе се создаде мрежа за соработка меѓу младите луѓе од регионот на ЛАГ Беласица Огражден

Академија за подигнување на бизнис и претприемничките вештини на младите на територијата на ЛАГ Беласица Огражден2021-09-22T01:25:48+00:00

Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“

2020-07-13T11:05:02+00:00

  Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“ во рамките на проектот „Подобрување на перцепцијата за ЕУ кај руралните граѓани“, кој го спроведува Мрежата за Рурален Развој е во завршна фаза.

Ревизијата на Стратегија за развој на рурална средина на „ЛАГ Бојмија“2020-07-13T11:05:02+00:00

Продолжување на активностите околу ревизијата на Стратегијата на ЛАГ Бојмија

2020-07-13T11:06:57+00:00

Продолжуваат активностите околу ревизијата на Стратегијата за локален развој на рурални подрачја, на територијата на ЛАГ Бојмија. Изминатата недела се заврши со процесот на анализата на моменталната состојба, а се направи ревизија на делот со

Продолжување на активностите околу ревизијата на Стратегијата на ЛАГ Бојмија2020-07-13T11:06:57+00:00

Втора онлајн работилница за ревизија на стратегијата на ЛАГ Малеш – Пијанец

2020-07-13T11:10:38+00:00

На 14 април (вторник) со почеток во 11 часот се одржа втората работилница  како дел од активностите за  ревизија на стратегијата на Локалната Акциска Група Малеш – Пијанец,  која поради ситуацијата со вирусот Covid 19

Втора онлајн работилница за ревизија на стратегијата на ЛАГ Малеш – Пијанец2020-07-13T11:10:38+00:00

LEADER Training of Trainers

2019-12-11T07:46:28+00:00

Approximately 30 representatives of LAGs and LAG initiatives, from 6 Southeast European countries (North Macedonia, Serbia, Albania, Kosovo, Montenegro and Bosnia and Herzegovina) gathered in Skopje for 4 days training of TRAINERS (TOT) on

LEADER Training of Trainers2019-12-11T07:46:28+00:00

Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини

2019-12-11T07:48:10+00:00

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска ги доделија договорите на седум од вкупно девет Локални акциони групи(ЛАГ-ви),

Со проектите на Локалните акциони групи до подобрување на условите за живот во руралните средини2019-12-11T07:48:10+00:00

Состанок на тематската група на МРР за Социјална вклученост – Рурална младина

2019-12-11T07:47:07+00:00

На 26 октомври, во Скопје, беше организиран состанок на тематската група на МРР за Социјална вклученост, подгрупата за Рурална младина. Дваесеттина претставници на граѓанските организации - членки на МРР на СМ, дискутираа за можностите

Состанок на тематската група на МРР за Социјална вклученост – Рурална младина2019-12-11T07:47:07+00:00
Go to Top